10 tips og tricks til Teams

Læsetid: 8 minutter

Tip nummer 1 - videresend e-mail til Teams

Man får en e-mail ind i kedelige gamle Outlook, som man gerne vil dele med kollegerne inde i et Teams-team. Ingen grund til at copy/paste. Hver kanal i et team har nemlig en e-mailadresse, som man bare videresender e-mailen til. Herefter dukker den op i kanalens tråd.

E-mailadressen finder du ved at klikke på kanalens tre prikker og vælge Få mailadresse.

Tip nummer 2 - forenklet læser

Hvis nogen skriver et længere indlæg i en Teams-tråd, kan man slå forenklet læser til med ét klik.
Det åbner en læsevenlig version af indlægget. Du kan endda få det læst op ved at klikke på play-knappen i bunden af læseren. Frem med popcornene.

For at få vist et indlæg i forenklet læser, klikker du på de tre prikker og vælger Forenklet læser.

Billedet indeholder sandsynligvis: tekst

Tip nummer 3 - tilføj andre fil-lagre til Teams

I området Filer i Teams, kan man tilføje en række andre cloud-baserede fil-konti. Du kan fx tilføje dropbox og dit personlige OneDrive, men også tjenester som box.com.

Ingen tilgængelig billedbeskrivelse.

Tip nummer 4 - Teams-møde direkte fra en kanal

Hvis du starter et møde direkte fra en kanal i et team, får du foreslået teamets medlemmer som mødedeltagere. Det er en hurtig måde, at mødes med et team.

Billedet indeholder sandsynligvis: tekst

Tip nummer 5 - filtrer og marker ulæst

I din aktivitetsstrøm kan du filtrere på alle mulige ting. For eksempel kan du vælge kun at fokusere på opslag, hvor du er nævnt, eller kun på ulæste ting.

I aktivitetsstrømmen - og i øvrigt også i dine chats - kan du markere ting som ulæst, ved at klikke på de tre prikker.

Billedet indeholder sandsynligvis: tekst

Tip nummer 6 - tastatur-genveje

Ingen tips og tricks om et produkt uden at nævne tastatur-genveje. Vi ved, der sidder shortcut nerds derude.

Se alle genvejene lige her

Tip nummer 7 - tilføj 3. parts-apps

Du kan tilføje GitHub, Salesforce, MailChimp, SurveyMonkey, Jira og hundredevis af andre fede apps til dine teams eller chats.

Det gør du ved at klikke på Apps i den venstre menu i Teams eller - hvis du vil tilføje på team-niveau - på plusset øverst i fanebladene.

Tip nummer 8 - ryd op

Når man har brugt Teams bare et lille stykke tid, begynder det at være lidt forvirrende med alle de teams og chats i menuen til venstre. Heldigvis kan man nemt skjule teams fra oversigten ved at klikke på de tre prikker. Ny aktivitet i skjulte teams, vil naturligvis stadig dukke op under fx Aktiviteter.

Billedet indeholder sandsynligvis: 1 person, tekst

Du kan også skjule chats på samme måde.

Tip nummer 9 - kommandoer i søgefeltet

Taster man skråstreg i Teams-søgefeltet, kan man udføre en lang række funktioner direkte derfra. Og med @-tegnet, kan man gå direkte til personprofiler eller apps.

Tip nummer 10 - søg i chats og navngiv dem

Hvis du vil finde en specifik chat, som du måske havde for længe siden, kan du bruge det globale søgefelt øverst i Teams. Her kan du dybsøge ned i chattens brødtekst og hurtigt finde den vigtige chat, der handlede om "hamsterfoder".

Chats, som har mere end to deltagere, kan du i øvrigt navngive - og dermed hurtigere finde frem.

Ingen tilgængelig billedbeskrivelse.